Dampet pighvar

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Dampet pighvar
Bevar næringsstoffer og vitaminer i maden ved at tilberede med en dampindsats. Her hår du opskriften på dampet pigvar med små gulerødder, asparges og bønner med salsa verde.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 mellemstor pighvar
  • 250 g nye kartofler
  • 1 håndfuld grønne og gule bønner
  • 1 bundt små gulerødder
  • 1 bundt asparges
  • Salt og peber
Salsa verde:
  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 5 ansjosfilletter
  • Olivenolie
  • 1 spsk. kapers
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 1 spsk. dijonsennep
  • Saften fra en citron
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Fileter pighvarren:
  • 2
    skær ned langs rygmarven og skær fileterne væk fra benet. Læg fileterne med skindsiden ned på skærebrættet. Hold det ene hjørne med dine fingre og lad kniven skære langs skindet, væk fra dig selv. Gentag denne proces til du har fire flotte fileter.
  • 3
    Hak urterne til salsaen fint. Knus hvidløg og ansjoser med lidt salt i en morter. Kom krydderurterne i morteren og hæld olivenolie i til du har en pestoagtig konsistens.
  • 4
    Hak kapers groft og kom dem i morteren med rødvinseddike og dijonsennep. Smag til med citronsaft, peber og evt. lidt salt.
  • 5
    Kom kartoflerne i en gryde og hæld vand på så det lige dækker. Kom salt i vandet og lad det varme op til kogepunktet. Kog kartoflerne i 4 minutter og sæt dampindsatsen på gryden.
  • 6
    Krydr pighvarren med salt og peber og læg den i dampindsatsen med bønnerne. Lad det hele dampe i 3 minutter. Kom dernæst de små gulerødder og asparges i dampindsatsen og lad dem dampe med i 3 minutter.
  • 7
    Server fisken med en blanding af de dampede grøntsager og en skefuld salsa verde.
  • 8
    Tip: Gem fiskeben og –hoved til en smagfuld fiskefond.