Citruskage med olivenolie

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
+10 +10
Citruskage med olivenolie
Denne olivenoliekage, som er en hyldest til den smukke gyldne olie fra regionen Provence, er rig, fugtig og lækker. Kagen har en luftig konsistens, der er krydret med aromaerne fra olivenolie og citrus. Den pyntes til slut med skriver af citrusfrugter, der giver den et indbydende udseende.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 store æg
  • 240 g sukker
  • 3 appelsiner
  • 3 citroner
  • 275 ml olivenolie
  • 300 g mandelmel
  • 150 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • En knivspids salt
  • 1 kvist rosmarin, bladene plukkes af og hakkes fint
  • 1 spsk. smør til formen
Til glasuren:
  • 30 ml citronsaft, opvarmet
  • 2 spsk. flormelis
  • Flormelis, til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 170°C / varmluft 150°C
  • 2
    Slå først æggene ud i en skål sammen med sukker, og pisk det til en luftig og lys æggesnaps.
  • 3
    Tag skallen og saften fra 2 appelsiner og 2 citroner og sæt det til side, indtil det skal bruges.
  • 4
    Bland olivenolie, citrussaft og citrusskal i en kande. Hæld langsomt blandingen i æggesnapsen, mens der piskes konstant. Gør det meget langsomt for at sikre, at æggesnapsen ikke skiller.
  • 5
    Sigt mandelmel, mel og salt sammen i en separat skål. Tilsæt den finthakkede rosmarin til melblandingen, og fold det derefter forsigtigt sammen med æg- og olieblandingen til dejen er ensartet.
  • 6
    Smør fadet let med lidt smør, inden du forsigtigt hælder dejen i. Skær den resterende appelsin og citron i tynde skiver, og læg forsigtigt skiverne på oven på dejen.
  • 7
    Bag kagen i ovnen i cirka 1 time. Kagen er færdig, når den er gylden, og når du kan stikke en kødnål i midten af kagen, og nålen komme ud uden dej på. Hvis kagen brunes lidt for hurtigt, skal du blot tildække den med lidt folie og stille den tilbage i ovnen, indtil den er færdigbagt.
  • 8
    Når kagen er færdig, skal du forsigtigt føre en kniv rundt om kanten af fadet, så kagen nemt kan frigøres senere.
  • 9
    Til glasuren skal du varme citronsaften og sukkeret forsigtigt op i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Brug en kødnål til at stikke huller i kagen, så glasuren kan absorberes. Pensl forsigtigt toppen af kagen med glasuren, og lad den køle helt af, før du skærer og serverer med lidt flormelis på toppen.
 
Tip:
Kagen smager endnu bedre, hvis du serverer den med crème fraiche med lidt appelsinskal blandet i.
 
 
Le Creuset