Citronkage med pistacienødder

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Citronkage med pistacienødder
Flot, nøddeagtig og sød – denne citronkage skaber følelsen af en havefest på en lun forårsdag. For at give den det sidste touch, kan du pynte den med citronglasur og hakkede pistacienødder.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til citronkagen:
  • Skal og saften fra 2 pressede citroner
  • 240 g hvedemel med lavt glutenindhold
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. fint salt
  • 120 g smør ved stuetemperatur
  • 200 g sukker (gerne finkornet)
  • 3 store æg
  • 125 ml citronsaft
  • 125 ml mælk
  • 50 g pistacienødder, ristede og groft hakkede, plus ekstra til servering
Til citronsiruppen:
  • 150 g sukker
  • Saft fra 3 citroner plus saften til kagedejen
  • 125 ml vand
Til citronglasuren:
  • 150 g flormelis
  • 30 ml mælk
  • Skallen fra 1 citron
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C / 160 °C varmluft
  • 2
    Til citronsiruppen skal du hælde sukkeret og saften fra 3 citroner i en gryde med vand, og bringe det i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
  • 3
    Til citronglasuren skal du sigte din flormelis ned i en mellemstor skål, tilsætte mælken langsomt og blande det, indtil du har en glat glasur. Tilsæt skallen fra 1 citron, bland og sæt til side.
  • 4
    Smør en Le Creuset 23cm brødform i støbejern. Sigt mel, bagepulver, natron og salt sammen, og sæt det til side. Kom sukker og citronskal i en skål, og bland skallen ind i sukkeret for at frigive maksimal smag.
  • 5
    Pisk smør, sukker og citronskal sammen med en elektrisk håndmikser, indtil det er luftigt og lyst i farven. Tilføj æggene et ad gangen, og husk at røre godt rundt efter hvert æg er tilføjet for at mikse dem godt ind i blandingen. Tilsæt melblandingen efterfulgt af mælk og citronsaft, og pisk, indtil det er blandet sammen. Til sidst vendes de hakkede pistacienødder i massen.
  • 6
    Hæld dejen i den forberedte brødform, og bag den i 45 minutter, indtil den er let gylden, og der ikke hænger noget fast på et spyd, når det stikkes i. Tag den ud af ovnen, og hæld den afkølede citronsirup over.
  • 7
    Lad den køle helt af, før den fjernes fra brødformen, og drys med citronglasur. Drys ekstra hakkede pistacienødder over, hvis du vil.