Chokoladekage med kaffe & nødder

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Chokoladekage med kaffe & nødder
Her får du opskriften på en lækker chokoladekage med en skøn smag af kaffe og hasselnødder.
HOVEDINGREDIENSER
  • Chokolade
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g sukker
  • 3½ dl lun espressokaffe
  • 225 g hvedemel
  • 25 g kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 æg
  • 100 g hakkede hasselnødder
Glasur:
  • 100 g flormelis
  • 2-3 spsk. kogende vand
  • 1 spsk. hakkede kaffebønner
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 180° C.
  • 2
    Skær smørret i terninger. Hak chokoladen.
  • 3
    Kom smør, chokolade og sukker i en gryde, og hæld den lune kaffe over. Varm op ved svag varme, til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen.
  • 4
    Si mel, kakao og bagepulver ned i en stor skål.
  • 5
    Hæld chokoladeblandingen i og pisk dejen sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker.
  • 6
    Tilsæt de hakkede hasselnødder, og kom dejen i en kvadratisk bradepande (23 cm).
  • 7
    Bag kagen i 30-35 minutter. Test med et træspyd, om kagen er bagt. Der må gerne være lidt klistret chokolade på spyddet, men ikke dej – så skal den bage lidt længere. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.
  • 8
    Rør imens flormelis og kogende vand sammen til glasuren. Tag kagen ud af formen, når den er kold, pynt den med glasur og hakkede kaffebønner, og skær den i firkanter.