Her får du opskriften på en lækker chokoladekage med en skøn smag af kaffe og hasselnødder.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Chokolade
 
        Ingredienser
    
    
        Fremgangsmåde
    
Ingredienser
- 250 g smør
 - 200 g mørk chokolade
 - 200 g sukker
 - 3½ dl lun espressokaffe
 - 225 g hvedemel
 - 25 g kakao
 - 1 tsk. bagepulver
 - 3 æg
 - 100 g hakkede hasselnødder
 
Glasur:
                            - 100 g flormelis
 - 2-3 spsk. kogende vand
 - 1 spsk. hakkede kaffebønner
 
- 
                            
Fremgangsmåde
 - 
                                1Tænd ovnen på 180° C.
 - 
                                2Skær smørret i terninger. Hak chokoladen.
 - 
                                3Kom smør, chokolade og sukker i en gryde, og hæld den lune kaffe over. Varm op ved svag varme, til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen.
 - 
                                4Si mel, kakao og bagepulver ned i en stor skål.
 - 
                                5Hæld chokoladeblandingen i og pisk dejen sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker.
 - 
                                6Tilsæt de hakkede hasselnødder, og kom dejen i en kvadratisk bradepande (23 cm).
 - 
                                7Bag kagen i 30-35 minutter. Test med et træspyd, om kagen er bagt. Der må gerne være lidt klistret chokolade på spyddet, men ikke dej – så skal den bage lidt længere. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.
 - 
                                8Rør imens flormelis og kogende vand sammen til glasuren. Tag kagen ud af formen, når den er kold, pynt den med glasur og hakkede kaffebønner, og skær den i firkanter.