Chokoladecannelé

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
+10 +10
Chokoladecannelé
Denne fyldige chokoladecannelé rullet i bitter kakao er inspireret af den traditionelle cannelé fra Bordeaux. Den serveres bedst efter en god middag sammen med din yndlingsdrik.
HOVEDINGREDIENSER
  • Chokolade
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL EN CANNELÉ
  • 5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang, skrabet
  • 125 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 20 g bittert kakaopulver
TIL PYNT
  • 30 g kakaopulver
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Bring mælken i kog sammen med vaniljekornene (uden stænger). Dæk til og lad køle af.
  • 2
    Bland mel, sukker og 20 g kakao i en skål, og hæld derefter den afkølede mælk over. Tilføj æggeblommerne og vend med en dejskraber. Si og sæt på køl i køleskab i 12 til 24 timer.
  • 3
    Den efterfølgende dag tager du blandingen ud af køleskabet 60 minutter før bagning. Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform, og hæld blandingen ned i fordybningerne, så de er fyldt ¾ op.
  • 4
    Forvarm ovnen til 220 °C. Bag i 10 minutter ved 220 °C og afslut bagningen med 60 minutter ved 180 °C.
  • 5
    Tjek farven på cannelé’erne hen mod afslutningen af bagetiden. Hvis dejen stadigvæk har en lys farve, skal de bages yderligere 5 minutter.
  • 6
    Lad cannelé’erne køle af i formen. Fjern, når afkølet. Rul cannelé’erne i kakaopulver før servering.
  • 7
    Kokkens råd:
  • 8
    Dejen skal ikke piskes, for ellers flyder dine cannelé’er over under bagningen.