Carpaccio af beder med burrata og stegt rucola

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Carpaccio af beder med burrata og stegt rucola
Denne bedecarpaccio er et twist på den klassiske forret, som normalt laves med kød, og serveres med cremet burrata og pistacienødder.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL CARPACCIOEN
  • 3-4 små beder
  • 1 æggehvide eller 1 pose vegansk æggehvideerstatningspulver (fås i de fleste helsekostforretninger)
  • 1 kg groft havsalt (helst Fleur de Sel de Guérande)
  • 2-3 stilke timian
TIL VINAIGRETTE
  • 1 tsk. sennep (medium-varm)
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk. agavesirup
KARAMELLISEREDE PISTACIENØDDER
  • 1 spsk. usaltede pistacienødder, uden skal
  • 1 tsk. sukker
STEGT RUCOLA
  • 1 bundt raket
  • 1-2 spsk. olie
  • 1 burrata (drænet vægt ca. 120 g), alternativt vegansk mozzarellaost
  • Røgkarse (valgfrit)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 2
    Vask rødbederne, rens dem, og dup dem tørre. Pisk æggehviderne stive, eller tilbered en æggehvideerstatning i henhold til vejledningen på pakken, og bland derefter med havsalt. Hæld en tredjedel af saltblandingen i Le Creuset 26 cm Heritage rektangulært fad eller 28 cm Ovalt fad, læg bederne og timiankvistene ovenpå, og dæk dem med den resterende saltdej. Kog grøntsagerne i den forvarmede ovn i en time.
  • 3
    Tag grøntsagerne ud af ovnen, lad dem afkøle kort, og løsn dem forsigtigt, eller bank saltbelægningen af med en østerkniv eller skruetrækker. Lad rødbederne køle af, skræl dem (bedst, når du bruger engangshandsker) og skær dem i tynde skiver. Bland alle ingredienser til vinaigrette sammen.
  • 4
    Hak pistacienødderne groft. Smelt 1 tsk. sukker i en gryde, tilsæt hakkede pistacienødder, og bland. Lad pistacienødderne afkøle kortvarigt på bagepapir. Til den stegte rucola opvarmes olien i en gryde eller pande, og dybsteg (tør) rucolaen, indtil den er sprød. Det tager ca. 5 minutter. Rokken krymper en smule og bliver lidt sprød.
  • 5
    Læg bedeskiverne side om side på to tallerkener, og stryg to tredjedele af vinaigrette. Skær forsigtigt burratakuglen i halve, og arranger den oven på roetriverne. Drys stegt rucola og karse dekorativt på toppen. Dryp resten af vinaigretten over, og drys med karamelliserede pistacienødder som topping.