Cannelé med mandeldrik og lyserød chokolade

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
+10 +10
Cannelé med mandeldrik og lyserød chokolade
Den perfekte finish til valentinsdag! Denne søde tonkabønne-cannelé, der er svøbt i lyserød chokolade, serveres bedst med friske hindbær eller jordbær og en flaske af dine yndlingsbobler.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL EN CANNELÉ
  • 5 dl mandeldrik
  • Vaniljefrø fra 1 stang eller ½ reven tonkabønne
  • 160 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 3 æggeblommer
TIL PYNT
  • 100 g hvid chokolade
  • 5-7 dråber rød frugtfarve
  • Hindbær eller jordbær
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Opvarm mælk og reven tonkabønne. Dæk til og lad køle af.
  • 2
    Bland mel og sukker i en skål og hæld den afkølede mælk over. Tilføj æggeblommerne og vend med en dejskraber. Si og sæt på køl i køleskab i 12 til 24 timer.
  • 3
    Den efterfølgende dag tager du blandingen ud af køleskabet 60 minutter før bagning. Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform, og hæld blandingen i fordybningerne.
  • 4
    Forvarm ovnen til 220 °C.
  • 5
    Bag i 10 minutter ved 220 °C, og fortsæt derefter bagningen i 60 minutter ved 180 °C. Tjek farven på cannelé’en hen imod slutningen af bagetiden. Hvis de stadigvæk har en lys farve, skal de bages yderligere 5 minutter.
  • 6
    Lad cannelé’en køle af i formen, før du vender den ud.
  • 7
    Smelt den hvide chokolade i et vandbad og farv den med et par dråber rød frugtfarve.
  • 8
    Hæld chokoladen over cannelé’en, og sæt dem i køleskabet, så de kan sætte sig, eller stænk over ved servering.
  • 9
    Dekorer med jordbær eller hindbær efter eget valg.
  • 10
    Kokkens råd: Dejen skal ikke piskes, for ellers flyder cannelé’en over under bagningen. Hvis dejen skiller i løbet af natten, kan du nænsomt samle den igen med en dejskraber.