Buddha bowl med gurkemeje/appelsin dressing

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Buddha bowl med gurkemeje/appelsin dressing
Måske er du ikke bekendt med ordet ’buddha bowl’, men i alt sin enkelthed er det en skål spækket med lækre grøntsager. De kan både være rå, dampede og bagte. Retten er nem at gå til, og du kan variere den på mange forskellige måder. Vores version er bl.a. med speltkerner, der giver en god mæthed, og bagte gulerødder, der giver en god sødme. Derudover har vi også tilføjet en krydret hummus, som giver retten et spændende og cremet element. Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria, der står bag Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 dl speltkerner, kogte
  • 50 g champignon, skåret i kvarte og stegt i balsamico
  • 2 dl rødkål, fintsnittet
  • 1 dl fennikel, fintsnittet
  • 1 dl spinat
  • 2 spsk. granatæblekerner
  • 4 soltørrede tomater, i tern
Ovnbagte gulerødder:
  • 2 gulerødder, i diagonale skiver
  • 1 tsk. olie
  • 1 tsk. rosmarin, tørret
  • 1 tsk. timian, tørret
  • 1 tsk. salvie, tørret
  • 1 tsk. salt
Hummus:
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • ½ squash, skrællet og i tern
  • 8 soltørrede tomater, i tern
  • 1 citron, saften heraf
  • 2 spsk. tahin
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. sød paprika
  • ¼ tsk. røget paprika
  • salt og peber
Gurkemeje/appelsin dressing:
  • 1 appelsin, saften heraf
  • 1 spsk. tahin
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. agavesirup
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 200 C
  • 2
    Kom de udskårne gulerødder på en bageplade med bagepapir
  • 3
    Vend dem med olie, krydderier og salt
  • 4
    Bag dem i 25 minutter
  • 5
    Kom alle ingredienser til hummussen i en foodprocessor
  • 6
    Blend det til en jævn og ensartet konsistens
  • 7
    Smag til med salt og peber
  • 8
    Kog speltkernerne som anført på pakken
  • 9
    Pisk alle ingredienser til dressingen sammen
  • 10
    Anret alle de rå og tilberedte grøntsager, de kogte speltkerner og granatæblekerne i en skål
  • 11
    Placér hummussen i midten og server dressingen til