Bouillabaisse med tomat og basilikumpesto

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Bouillabaisse med tomat og basilikumpesto
Dette er en traditionel ret, der hylder havenes fisk og skaldyr med minimal indsats. Ved at stege rejer og blæksprutter eller fisk separat på panden kan du kontrollere resultatet af de møre skaldyr, men ved at dampe muslingerne på forhånd i samme gryde sikrer du dig, at du ikke mister noget af smagen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL BOUILLABAISSE
  • 2 brune løg, hakket
  • 1 porre, skåret i skiver
  • 1 fennikel, hakket
  • +/- 60 ml olivenolie, til stegning
  • 10 g italiensk persille
  • 3 laurbærblade
  • 10 g timian
  • 1 chili, hakket
  • 4 fed hvidløg, i skiver
  • 1 liter fiske- eller grøntsags-bouillon
  • 200 g friske muslinger, renset eller 100 g frosne muslinger i halve skaller
  • 15 ml tomatpasta
  • 400 g hele cherrytomater på dåse
  • 200 g store rejer, renset og afskallede
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
  • Saft fra 1 citron efter smag
  • 200 g blæksprutte (blæksprutteringe og -arme) skåret i skiver
TIL BASILIKUMPESTO
  • 60 g basilikum
  • 30 g macadamianødder
  • Saft fra 1 citron
  • 60 ml olivenolie
  • ½ fed hvidløg
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Sæt en stor Le Creuset gryde over medium varme, og svits løg, porre og fennikel forsigtigt i lidt olivenolie, indtil de er gennemsigtige.
  • 2
    Bind persille, laurbærblade, timian og chili sammen med køkkensnor for at danne din bouquet garni.
  • 3
    Kom denne bouquet garni i gryden sammen med hvidløgsfeddene, der er skåret i skiver. Svits i 2 minutter. Tilsæt 1 kop bouillon og de friske muslinger (hvis du bruger frosne muslinger, skal du ikke tilsætte dem nu). Dæk med låg og damp i 3-4 minutter, indtil muslingeskallerne har åbnet sig. Når muslingerne er åbnet, tages de ud af gryden, dækkes til og gemmes til side til senere.
  • 4
    Tilsæt tomatpastaen, og kog i yderligere 2 minutter under omrøring. Tilsæt tomaterne, og kog dem i fem minutter, inden du tilsætter den resterende bouillon. Smag til, og lad det hele simre i 20 minutter. (Hvis du bruger frosne muslinger, skal du tilsætte dem til suppen 2 minutter før slutningen af tilberedningen for at varme dem igennem).
  • 5
    Sæt en anden Le Creuset pande på medium varme med lidt mere olivenolie, og steg rejerne, indtil de er lyserøde på begge sider. Tag dem af panden, og smag dem til med salt, peber og citronsaft. Steg blæksprutten meget hurtigt på samme pande, så de ikke bliver gummiagtige. Tag dem af panden, og smag dem til med salt, peber og citronsaft.
  • 6
    Tilberedning af basilikumpesto (valgfrit):
  • 7
    Kom alle ingredienserne i en blender, og blend dem, indtil de er godt blandet, men stadig har lidt struktur.
  • 8
    Til servering anbringes bouillabaisse-suppen i 4 morgenmadsskåle fra Le Creuset Riviera-kollektionen. Læg skaldyrene ovenpå, og pynt med basilikumpesto. Servér straks.