Baguetter med fuldkorn

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Baguetter med fuldkorn
Baguetten vandt hævd helt tilbage i 1920, hvor en ny lov forhindrede, at bagere måtte arbejde før klokken 04:00. På den måde blev deres arbejdsdag kortere, og de havde pludselig ikke tiden til at bage store brød, som krævede lang hævetid. De løste derfor problemet ved at opfinde baguetten, der ikke skal hæve særlig længe. Gør franskmændene kunsten efter og prøv selv kræfter med det klassiske bagværk.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 spsk. havsalt
  • 6 dl lunt vand
  • 400 g fint durummel
  • 100 g blandede kerner og lidt til drys, fx hvede- og rugkerner, solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø
  • 300 g fuldkornshvedemel
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Opløs gær og salt i lunt vand. Rør durummel og kerner sammen.
  • 2
    Brug en røremaskine eller en elpisker med dejkroge, og rør det hele sammen.
  • 3
    Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt i mindst 10 minutter, til dejen er blød og elastisk og slipper dejkrogene.
  • 4
    Drys dejen med durummel, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – det tager ca. 1 time.
  • 5
    Tænd ovnen på 225° C.
  • 6
    Vend dejen ud af skålen på et meldrysset bord, og form den til fire baguetter. Giv dem et snit på tværs med en skarp kniv, og drys dem med blandede kerner.
  • 7
    Læg baguetterne på en bageplade, og bag dem i 30-35 minutter, til de er sprøde og gyldne. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.