Bagte fiskepakker med citrongræs og lime

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Bagte fiskepakker med citrongræs og lime
En velduftende smør på citrongræs og lime gør denne fisk delikat og lækker. Kan erstattes med andre fisk, hvilket kan ændre tilberedningstiden.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til smørret
  • 100 g smør ved stuetemperatur
  • 2 tsk. hakket hvidløg
  • 2 tsk. hakket ingefær
  • 2 tsk. hakket citrongræs
  • 2 tsk. hakkede grønne chilier
Til fisken
  • 2 små hele panga- eller tilapiafisk, renset og aftørret (eller enhver anden type mindre, bæredygtig fisk)
  • 1 helt hvidløg, skåret midt over
  • 2 lime i skiver
  • 2 stænger citrongræs, knust
  • Olivenolie
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Sådan laver du smørret: Brug en foodprocessor til at blande alle ingredienserne, så de danner en pasta. Smag til og stil til side.
  • 2
    Forvarm ovnen til 220 °C, og anbring en Le Creuset toughened non-stick 26 cm firkantet bradepande i ovnen for at varme den op.
  • 3
    Fold et stort stykke bagepapir midtover. Når det er foldet, skal det være stort nok til at kunne rumme begge fisk. Krydr fisken, og anbring hvidløg, lime og citrongræs på bagepapiret. Skær riller i fiskenes skind. Læg dem oven på krydderierne, og gnid begge fisk med det krydrede smør. Gnid også smørret på indersiden af fiskene. Fyld hvert hulrum med et par limeskiver. Krydr godt, og drys med lidt olivenolie.
  • 4
    Fold papiret over fisken, og fold kanterne sammen for at lukke pakken. Læg fiskepakken i den varme bradepande, og bag den i 15 minutter. Tag den ud af ovnen, og åbn pakken. Sæt bradepanden tilbage i ovnen, og bag uden låg i 5-10 minutter. Serveres sammen med sprøde, stegte kartofler og en let salat eller en anden sideanretning efter eget valg.