Bærkompot med vaniljecreme

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Bærkompot med vaniljecreme
Vi har moderniseret den klassiske dessert, rødgrød med fløde. Kompotten af blandede bær bliver anrettet smukt i et glas, så man kan se dens flotte farve, og får selskab af en silkeblød og luftig vaniljecreme. En perfekt dessert når du får gæster, da elementerne sagtens kan laves dagen i forvejen. Opskriften er udviklet i samarbejde med Mette Elkjær.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 blade husblas
  • 300 g blandede frosne bær (fx jordbær, hindbær, solbær)
  • 1 vaniljestang, halveret på langs
  • ½ dl vand
  • 115 g sukker (fordelt: 65 g og 50 g)
  • ½ citron, saften heraf
  • 25 g majsstivelse
  • 1 æggeblomme
  • 4 dl mælk
  • 1,25 dl piskefløde
  • Friske hindbær
  • Frysetørrede hindbær
  • Hvid chokolade, spåner
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Læg husblas i koldt vand.
  • 2
    Skrab kornene ud af en halv vaniljestang, og kom dem i en tykbundet gryde sammen med frosne bær, vand, 65 g sukker og citronsaft.
  • 3
    Tilsæt også den tomme, halve vaniljestang. Varm det hele op under omrøring, til kompotten er optøet, og sukkeret er opløst.
  • 4
    Tag gryden af blusset, vrid husblas og rør det ud i kompotten. Hvis der er store bær i kompotten, kan du mose dem ud med en gaffel eller en stavblender.
  • 5
    Fordel kompotten i glassene og sæt dem på køl.
  • 6
    Kom kornene fra den anden vaniljestang, 50 g sukker, majsstivelse, æggeblomme og 1 dl af mælken i en skål, og rør det godt sammen.
  • 7
    Kom de resterende 3 dl mælk i en tykbundet gryde, og varm det op til kogepunktet.
  • 8
    Hæld æggeblandingen i gryden og pisk til vaniljecremen tykner. Kom vaniljecremen i en skål, og dæk med husholdningsfilm – den skal helt ned og røre cremen, eller trækker den skind. Sæt den i køleskabet i minimum 3 timer. Den kan også sagtens stå til dagen efter.
  • 9
    Pisk fløden til blød flødeskum, pisk cremen lind, og vend de to sammen.
  • 10
    Fordel cremen i hvert glas, og sæt dem på køl en times tid. Når de skal serveres, pyntes glassene med friske hindbær, frysetørret hindbær og spåner af hvid chokolade.