Bær med crumble

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Bær med crumble
En lækkert dessert, der hyggeligt kan portionsanrettes og serveres i minigryder.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 50 g koldt smør i terninger og lidt til formene
  • 50 g hvedemel
  • 25 g grofthakkede mandler
  • 25 g havregryn
  • 50 g muscovadosukker
  • 1 knsp. salt
  • 500 g blandede friske bær, fx brombær og tranebær
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. kanel
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 175° C.
  • 2
    Smuldr smørret sammen med melet i en skål, til konsistensen er som krummer. Tilsæt hakkede mandler, havregryn, muscovadosukker og salt, og bland det til en løs crumbledej.
  • 3
    Rør bærrene sammen med sukker og kanel. Fordel dem i seks smurte minigryder (0,25 l/10 cm), og fordel crumbledejen over bærrene.
  • 4
    Sæt minigryderne i ovnen (uden låg), og bag i ca. 20-25 minutter, til crumblen er gylden og sprød, og bærrene bobler.
  • 5
    Tip:
  • 6
    Skift bærrene ud med æbler, rabarber eller lignende alt efter sæson.