Asiatisk oksekødssalat med cashewnøddedressing

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Asiatisk oksekødssalat med cashewnøddedressing
Saftig ribeye-bøf kombineret med syltede gojibær og en dressing med cashewnødder og ingefær gør denne thailandske oksekødssalat til en lækker, nem og sund frokostopskrift.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 ribeye-bøffer
TIL MARINADEN
  • Skal af 2 lime
  • 45 ml (3 spsk) limesaft
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 spsk frisk revet ingefær
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk fiskesauce
  • 1 spsk ristet sesamolie
  • 1 spsk vegetabilsk olie
TIL DE SYLTEDE GOJIBÆR
  • 3 spsk æbleeddike, opvarmet
  • 2 tsk honning
  • ½ tsk fint salt
  • 1/3 kop gojibær
TIL CASHEWNØDDEDRESSING MED INGEFÆR
  • 100 g cashewnødder, udblødt i varmt vand i 30 minutter
  • 1 spsk frisk revet ingefær
  • 20 ml (4 tsk) sojasauce
  • 2 tsk honning
  • 20 ml (4 tsk) æbleeddike
  • 80 ml (1/3 kop) koldt vand
  • 1 spsk limesaft
TIL SALATEN
  • 4 mini agurker, skåret i tynde skiver
  • 1 lille rødkål, skåret i strimler
  • 1 lille grønkål, skåret i strimler
  • 2 gulerødder, skrællet og skåret i tynde stykker
  • 4 forårsløg, finthakket
  • 1 rød chili, frøerne skrabes ud og den skæres i fine skiver
  • ½ kop af hver - frisk mynte, koriander og basilikum
  • 2 spsk ristede sesamfrø, til sidst
  • ¼ tsk tørrede røde chiliflager
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom alle ingredienserne til marinaden i en lille skål og pisk dem sammen med et piskeris.
  • 2
    Læg bøfferne i et ikke-reaktivt fad. Hæld halvdelen af marinaden over. Dæk til og sæt dem i køleskabet til marinering i flere timer. Gem resten af marinaden til salaten.
  • 3
    Bland alle ingredienserne til de syltede gojibær sammen i en skål. Stil skålen til side i 30 minutter, så det kan trække.
  • 4
    For at lave dressingen drænes cashewnødderne, og de kommes i en foodprocessor. Tilsæt de resterende ingredienser til dressingen, og blend den, indtil den er helt glat.
  • 5
    Bring de marinerede bøffer til stuetemperatur, inden de grilles. Opvarm en Le Creuset Signature støbejernsgryde på 30 cm, indtil den er varm. Steg bøfferne ved medium-høj varme i 3-4 minutter. Vend dem og lad dem stege i yderligere 3 minutter, eller indtil de er stegte efter din smag. Lad dem hvile i 5-7 minutter, inden de skæres i skiver.
  • 6
    Kom alle ingredienserne til salaten, undtagen sesamfrøene, i en stor skål. Tilsæt den reserverede marinade, og vend salaten let rundt for at dække den med marinaden. Kom salaten over på en serveringstallerken. Anret skiverne på salaten. Drys sesamfrø over, og server cashewnøddedressingen ved siden af.