Arme riddere med krydret æble, rosiner og valnøddetopping

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Arme riddere med krydret æble, rosiner og valnøddetopping
Disse sæsonkrydrede arme riddere (French toast) med æbletopping er perfekte til en hyggelig brunch med venner og familie. Lav æbletoppingen i forvejen og hold de arme riddere varme i ovnen ved lav varme - så er det ingen sag at lave mad til en kæmpe flok. Denne opskrift er en klassiker, og en god måde at få brugt sine brødrester på.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 stort spiseæble, i tern
  • 50 g rosiner, gerne sultana
  • 1 teskefuld brun farin
  • 1 teskefuld Mixed Spice (engelsk blandingskrydderi)
  • 2 store æg
  • 100 ml sødmælk
  • 50 ml piskefløde
  • 1 teskefuld vaniljeessens
  • 4 tykke skiver tørt brød
  • 40 g valnødder, ristede og grofthakkede
  • Smør og smagsneutral olie til stegning
  • Flormelis til serveringen
Mixed spice krydderiblanding:
  • 1 spsk. stødt allehånde
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. stødt muskatnød
  • 2 tsk. stødt muskatblomme
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt ingefær
Bland alle krydderier sammen og opbevar i en tætsluttende beholder væk fra lys.
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Lav krydderiblandingen først. Lav efterfølgende æbletoppingen.
  • 2
    Bland æblestykker, rosiner, brun farin og Mixed Spice med en spiseskefuld vand i en lille gryde.
  • 3
    Læg låg på og kog ved svag varme i 5 minutter indtil æblestykkerne er blevet bløde og karamelliseret. Hvis blandingen bliver for klistret, kan du tilsætte lidt mere vand.
  • 4
    Tag gryden af varmen og dæk til indtil servering.
  • 5
    Pisk æg, mælk, fløde og vanilje forsigtigt sammen i et lavt fad som er stort nok til dine brødskiver. Læg brødskiverne i og lad dem bløde op i 2 minutter. Vend og giv dem 2 minutter mere.
  • 6
    Varm støbejernsstegepanden op til lav-middel varme uden olie et par minutter så den bliver varm.
  • 7
    Kom smør og olie på panden, når den er varm, og fordel fedtstoffet så hele overfladen er dækket.
  • 8
    Læg et opblødt stykke brød på panden og steg i 3 minutter, indtil det er gyldent. Når brødet er klar til at blive vendt, vil det slippe let fra panden. Vend og steg i 3 minutter mere. Placer brødet på en rist eller en foret bradepande og hold det varmt i ovnen, mens du steger resten af brødene.
  • 9
    Tilsæt mere smør og olie efter behov. Ved serveringen toppes hver skive med en skefuld krydret æble.
  • 10
    Hak de ristede valnødder groft og drys dem over. Drys til slut med lidt flormelis.
  • 11
    Tips:
  • 12
    Vil du gerne undgå raffineret sukker? Erstat brun farin med enten lidt ahornsirup eller honning. Brug både smør og olie til stegningen, da olien forhindrer smørret i at blive branket.