Ærte- og courgettesuppe med mandelsalsa

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Ærte- og courgettesuppe med mandelsalsa
Servér denne suppe med skønne ingredienser en let frokost eller forret. Mandelsalsaen med mynte tilføjer en perfekt sprød konsistens til den jævne suppe.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 brunt løg, skåret i små tern
  • 200 g (3 mellemstore) courgetter, skåret i tern
  • 300 g (2¼ kopper) friske ærter uden skal eller frosne små ærter
  • 4 kopper (1 liter) grøntsags- eller kyllingebouillon
  • 20 g (1 kop) friske mynteblade
  • En stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk citronsaft
  • 125 ml (1/2 kop) naturlig yoghurt, plus ekstra til servering
  • Flager af havsalt og friskkværnet peber
TIL MANDELSALSAEN MED MYNTE
  • 100 g mandler, ristede og groft hakkede
  • Et stort bundt mynte, blade plukket og finthakket
  • Masser af dild, groft hakket
  • Skallen af 1 citron
  • 45 ml (3 spsk) citronsaft
  • 60 ml ekstra jomfruolivenolie
  • Flager af havsalt og friskkværnet peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm olivenolien i Le Creuset’s runde Signature støbejernsgryde på 22 cm. Tilsæt løg og sautér det over medium varme i 12-15 minutter, indtil det er blødt. Tilsæt courgetterne, smag til med salt og peber, og steg dem i 3-4 minutter. Tilsæt ærter og fond, sæt låget delvist på, og lad retten simre i 15 minutter.
  • 2
    Rør mynte, persille og citronsaft i. Brug en stavblender til at blende suppen, indtil den er helt jævn. Tilsæt yoghurt, og varm forsigtigt igennem.
  • 3
    Fordel den i skåle, og server med ekstra yoghurt på toppen og en skefuld mynte- og mandelsalsa.